sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Jardim Zoologico

Tjeeeerve!

Postaukset jäi tällä viikolla tosi vähäisiksi, koska on meillä on yksinkertaisesti ollut liikaa kaikenlaista ja ollaan oltu melko poikki illalla eli nyt sitten jättipostaus kera kuvien! :)

Eli siis kuten viime postauksessa kerrottiin jo, niin käytiin keskiviikkona Lissabonissa Jardim Zoologico eläintarhassa. Lähdettiin aamulla ennen kasia meidän majoituksen järjestäjän kanssa lähimmälle juna-asemalle. Mentiin junalla Jardimin asemalle ja siitä jatkettiin metrolla Lissabonin keskustaan, sillä majoituksen järjestäjämme halusi näyttää missä hän käy töissä ja koska meillä oli tunti aikaa ennenkuin eläintarha aukeaa, niin päätettiin vähän kierrellä kaupunkia.
Käveltiin Lissabonin keskustassa "pääkadulla", joka päätyi isolle torialueelle meren rannalle. Keskustassa oli pieniä kauppoja hirveästi ja kahviloita sekä ravintoloita joka paikassa. Tarjoilijat pyörivät kaduilla houkuttelemassa ihmisiä lounaalle tai kahville tmv.
Kaduilla oli jos jonkinlaista kauppiasta ja rahankerjuu opereissöneitä, niin ja tietysti myös kodittomia kerjäämässä rahaa..:( Kodittomia oli paljon joka puolella ja useimmilla oli yksi koira tai useampi kaverinaan. He kerjäsivät rahaa pieniin kippoihin kuljeskellen ihmisten joukossa ja pysäyttäen heitä. Toiset lauloivat ja toiset soittivat jotakin. Nähtiin monta vammaista koditonta. Heiltä saattoi puuttua toinen jalka tai käsi..
Teki kyllä pahaa kävellä ohitse vaan, jättämättä rahaa. Varsinkin Roosalla! Vaikea uskoa, mutta se käveli jokaisen ohitse suu mutrussa ja märisten... Tiina pääkovana mennä viipelti vaan, empatiaa ei herunut! :D

Näimme myös ihmisen tekeytyvät patsaaksi ja eräs mies taiteili jätti saippuakuplia!
Pienen kaupunki kiertueen jälkeen lähdettiin eläintarhaa kohti METROLLA.. Ei siis olla pahemmin metroilla kuljettu ja nyt meidän piti YKSIN matkustaa metrolla ympäri Lissabonia. 
Herranjestas, että me ajateltiin ettei sinne asti löydettäis, mutta kylläpä vaan löydettiin! Ei me siis näköjään ihan avuttomia olla! ;)

Eläintarha me tsekattiin läpikotosin ja täytyy kyllä myöntää että meidän odotukset oli paaaljon suuremmat. Joitakin eläimiä mitä mainoksessa luki ei edes löydetty ja joitakin eläimiä ei päässyt edes katsomaan. Lisäksi tarha oli pienempi mitä mainostettiin ja tarha oli melko sekava meidän mielestä. Lisäksi meitä harmittaa, että ei päästy katsomaan delfiini esitystä. Päätettiin mennä just samaan aikaan syömään kun delfiiniesitys olisi ollut. Sekin ihmetytti, että siellä ei pahemmin ilmoitettu esityksen aikaa.. Ja viimeisenä, liput eläintarhaan oli todella kalliita. 18,50€, siitä lystistä. Tykättiin kyllä päästä käymään eläintarhassa, mutta meidän mielestä sen mainonnan ja kehumisen jälkeen oli aika tyyristä maksaa kyseinen hinta, siitä mitä loppupeleissä nähtiin. NIIN JA!!! Hyväluoja ettei Roosalla sydän pompannut rinnasta kun se törmäsi eläintarhassa Suomalaisiin!!! :DDd Kyllä sitä Suomen kieltä ja kaikkea alkaa pikkuhiljaa kaipaamaan..

Muttajoo, jos tähän välliin parisenkymmentä kuvasta. :--)


Hahah pinkkiä on pakko tuoda kottiin!! :D
Saaippuakupliaa

Näillä kierrettiin yläilmoissa eläintarhaa!
haha ihana <3


Tarhalla meillä on tällä viikolla mennyt hyvin. Sää on ollut tosi hyvä viime viikkoihin verraten. Maanantai taisi olla ainut päivä jolloin satoi enemmän. Keskiviikkona ei oltu töissä, joten työskenneltiin tarhalla myös lauantai päivä. Oltiin koko tää alkupätkä siinä käsitetyksessä, että vapaaehtoiset eivät saa ruokkia koiria, mutta meidän käsitykseen tuli muutos, sillä ollaan saatu ruokkia koiria nyt paripäivää putkeen. Ollaan myös pesty koirien häkkejä ja koppeja tällä viikolla. Oikeastaan me tajuttiin, että kyllä meidän annetaan tehdä joitain hommia, kun oma-aloitteisesti mennään vaan tekemään tai kysymään asiasta. Tuntui vaan, että tarhalla kaikilla työntekijöillä on automaattisesti ne omat hommansa joita me ns. vapaaehtoiset emme saa tehdä. Tarhalle tuli tällä viikolla kaksi uutta koiranpentua, joita me tietystikkin ollaan paijattu paljon.
Kuten aijemmin kerroin me työskenneltiin lauantaina, eli ensimmäistä kertaa viikonloppuna tarhalla. Yllätyttiin melkolailla, siitä miten paljon tarhalla oli vapaaehtoisia auttamassa. Aikuisia että lapsia. :)
Biancalla lauantai on eläinten adoptio päivä ja tänä lauantaina tarhalta adoptoitiin 6 koiraa. Mikä on paljon!
Tänään kuultiin myös yksi surullinen uutinen, yksi tarhan koirista oli menehtynyt. Helgalla oli jokin sairaus hengityselimissä ja oli menehtynyt siihen tänään eläinlääkärillä. :(
Helga asusteli Moonin kanssa
Haluttais myös valaista monia ihmisiä, ketkä lukee meidän blogia hieman tarhasta ja sen toiminnasta!!

Tarhalla siis ei KOSKAAN lopeteta eläintä ellei sen tila niin oikeasti vaadi, mutta esimerkiksi meidän täällä ollessa nyt kuukauden aikana yhtäkään koiraa ei ole lopetettu.
Lisäksi tarhalla ei ole tätä ns. "2 viikkoa ja pois" menetelmää! Tarhalle tulevat koirat asustavat siellä niin kauan kuin saavat oman kodin. Tarhalla on monia vanhoja koiria, jotka ovat olleet siellä lähemmäs kymmenen vuotta jo kohta..

Kaikki uudet koirat viedään heti parinpäivän sisällä eläinlääkärille tarkastuksiin sekä rokotuksiin, viikon sisällä ne yleensä leikataan. Niin ja tietysti kaikkien koirien rokotusjärjestelmästä pidetään kiinni ja lisäksi kaikki koirat madotetaan säännöllisesti. Koirat myös testataan tarttuvilta taudeilta.
Tarhalla monella koiralla on lääkitystä kaipaava sairaus ja koira SAA siihen lääkettä, lisäksi kaikki leishmaniaa sairastavilla on scalibor- pannat.

Kaikkia eläimiä kohdellaan hyvin ja toimitaan parhaalla mahdollisella tavalla eläimiä kohtaan. Tarhalla on vakituisia työntekijöitä ja siellä käy säännöllisesti vapaaehtoisia. Tarhalla toimii vapaaehtoisina ihmisiä, jotka voivat lenkittää koiria, leikkiä niiden kanssa, pestä koiria, viedä koiria lentokentälle jne.

Tarhalla on monia erilaisia yhteistyökumppaneita, yksi on esim. pedigree. Kumppanit lahjoittavat kaikenlaista, mutta yleensä rahaa tai ruokaa. Tarhalle tuo myös säännöllisesti ihmiset ruokaa, leluja, huopia, koppeja yms. koirille. Tarhalla voi myös ryhtyä koirien kummeiksi ja monella koiralla onkin enemmän kuin yksi kummi. Kummit lahjoittavat kuukausittain tietyn summan rahaa tai tarvikkeita tietylle koiralle. Tarhalla on myös yhteistyössä ulkomaalaisia löytöeläinsuojia ja ihmisiä.

Biancassa pidetään koirien häkit todella siistinä. Aamulla aloitetaan siivoamisella ja pitkälti koko päivä on tarhan siivousta. Tarhalla pestään saippualla ja vedellä joka päivä häkit monta kertaa ja jätökset pyritään siivoamaan aina kun niitä tulee.
Lisäksi lähes kaikilla koirilla on ruokaa aina tarjolla. Koirat saavat monesti päivässä ruokaa ja tarhalla onkin monia lihavia koiria, mutta kyllä laihojakin löytyy.. Tarhalla ei siltikään yhtäkään koiraa pidetä nälässä!
Ja kyllä, tarhalla elää monet koirat pienissä häkeissä, mutta kyllä koirat myös pääsevät isolle juoksualueelle todella monta kertaa päivässä juoksemaan ja leikkimään.

KAIKKI siis tekevät parhaansa eläinten puolesta!!!
Matic jäi pari viikkoa sitten auton alle ja se tuotiin Biancalle. Koira vietiin eläinlääkäriin ja nyt se toipuu Biancalla.
Gaspar toipumassa

Koirat saavat vuorollaan olla irti isolla alueella

 Haluttiin vain tuoda ilmi Biancan toimintaa, sillä monilla on se käsitys että ulkomailla eläinsuojat ovat juuri sitä ihteensä. Eläimiä lopetetaan jos omistajaa ei löydy parin viikon sisällä ja koira elää omassa paskassa ja kusessaan, nälkää näkien. Työntekijät hoitavat koiria huonosti ja taudit jäävät hoitamatta.

No, ei Biancassa.

Ja kyllä, näitäkin tarhoja on, esimerkiksi Romaniassa. Useinmiten nämäkin huonot tarhat ovat kunnallisia ja työntekijät poimivat koiria katuja puhdistaakseen, eivät auttaakseen niitä. Mutta suurinosa on kuitenkin vapaaehtoisten järjestämiä hyviä tarhoja.
Parhaiten avaa omat silmänsä näkemällä itse tämmöstä.
Muttajoo, saarna loppuu tähän.

Käytiin tänään katselemassa Sesimbrassa paikkoja ihan opastetusti, mutta siitä kerrotaan huomenna kuvien kera. ;)

..Ainiiiin, Roosan Moonilleppas varattiin tällä viikolla lentokoneeseen tiketti!! :))) Kolme viikkoa ja mamman poika näkee lunta! (jos näkee, ollaan kuultu huhua että suomes on hyvät loskat..:D)
Jee Suomeen!!
Tchau!

                                                                                  - Roosa & Tiina

2 kommenttia:

 1. Hahah Moon taitaa nähä kunnon vesilätäköitä täällä Suomessa eikä mitään lunta!! :D varmaan sulanu kaikki lumet siihen mennessä kun tuutte kotia! :)

  t. Ronja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin oon vähän kuullut että siellon kevät tuloillaan. :D

   Poista