keskiviikko 5. helmikuuta 2014

"Kelpokeli"

Olá!

Tää viikko lähti taas hyvissä merkeissä käyntiin, sateella. Tää keli on jotain aivan muuuuta kuin me odotettiin, mutta EI, me ei haluta valittaa, sillä herranjestas täällä me ollaan ja silti nautitaan. Oli keli mikä hyvänsä!
Suojan seinämä etupihalta
Välillä aurinkoistakin!

Joka päivä on tähän mennessä suojalla ollut lähes samanlainen ja työt alkaa sujumaan meiltä melko rutiinimaisesti. Tämän viikon alussa häkellyttiin heti maanataina kun Biancalle olikin yhtäkkiä ilmestynyt huppupäinen hulio! :D Siellä se meijän töitä aamusta teki. Kolme päivää ollaan työskennelty samassa paikassa ja tänään se vasta tuli puhumaan, onneksi puhui sujuvaa englantia niin kommunikointi oli helppoa, MELKEIN....
Roosa se ei taas tänään ollut tällä planeetalla, kun työnjakoa annettiin. Ymmärsi aivan väärin mitä piti tehdä. Kyllä sai työporukka taas nauraa.. :D Mutta semmosta se on. Välillä ymmärretään hyvin toisiamme ja välillä vähän huonommin, mutta pääasia että asia tulee loppujenlopuksi ymmärrettyä, kielimuurista riippumatta. Suojalla on muutama työntekijää, jotka eivät puhu ollenkaan englantia (paria sanaa lukuunottamatta), joten välillä on vaikea ymmärtää mitä he haluavat meidän tekevän.
Salsa kielipitkällä naattii..
Lista, johon merkitään koirien lenkitykset. Tosin tästä puuttuu kaikki lähes 100 häkkikoiraa..

..Jokaisella koiralla on siis numero kopissaan
Hyvin seisoo palloakin.. ;)

Sokea Evaristo <3

Leikkihetki!


Upea Bazinga neiti <3
Tänään saatiin ENSIMMÄISEN kerran pienimuotoisen luottotehtävän! Meidän piti kokeilla tuleeko kaksi koiraa keskenään toimeen (mahd. tulevat tarhakaverit), ensin kävelyttää koiria lähekkäin ja sitten viedä isoon aitaukseen ja todeta miten siellä reagoivat keskenään irti. No, eihän siitä mitään tullut. Kävely meni melko hyvin, mutta tarhan sisällä ollessa toinen koira oli todella arka ja "väisti" kokoajan toista koiraa (mikä oli meillä hihnassa kiinni, sillä kehonkieli ei ollut kovin positiivista). Yksi tarhan työntekijöistä tuli paikalle ja halusi nopeasti nähdä koirien reagoinnin toisiinsa ja lopputuloksena oli että parit purema jäljethän toiselle koiralle tuli... Ei ehkä oltais asiaa tuollatavalla hoidettu, kun nähtiin jo aikaisemmin minkälaista toisen koiran kehonkieli oli, mutta tää on tällästä, ei parane mitään sanoa. Täällä toimitaan eritavalla...
Loppujen lopuksi iso sakemanni tyttö tuli kuitenkin toimeen toisen leikatun uroksen kanssa. :) Sitten tänään taas pestiin pari koiraa. Mukava saada välillä muutakin tekemistä kun koirien lenkittämistä. EIKÄ todellakaan sillä sanota, etteikö lenkitys olisi mukavaa, mutta on myös mukava välillä saada vaihtelua. Ehkä me tulevaisuudessa saadaan enemmänkin erilaisia tehtäviä! :)

Tarhalle tuli viimeviikolla ja tänään uusia koiria lisää. Tarhan läheisyydessä oli jo jonkun aikaa "asustellut" kaksi koiraa, (luultavasti äiti ja tytär) joita läheiset asukkaat olivat ruokkineet. Koirat olivat todella vaikea saada kiinni. Ihmisen lähestyessä molemmat juoksivat karkuun, 4-5 metriä lähemmäs ei päässyt..Yksi tarhan työntekijöistä ruokki koiria kauan aikaa ja viimein viime viikolla työntekijä sai toisen koiran kiinni ja toinen sitten seurasi perässä! Lisäksi tänään tarhalle tuli portugalilaisten sanottuna "crazy woman" nimiseltä naiselta 4 koiraa Biancalle. Kyseisellä naisella kuulemma on lähes 200 eläintä kodissaan kaltoinkohdeltuna... Tänään sieltä haettiin kuitenkin vain 4 koiraa. Biancalla alkaa paikat olemaan melko vähissä uusille koirille.. Monet muut järjestöt ovat myös hakeneet samaisesta paikasta koiria ja kissoja, onneksi.
2 karkulaista, jotka saatiin kiinni VIHDOIN.
Mutta tarhasta siirryttäköön meidän "omaan aikaan".. HAH, siitäpä vasta paljon onkin kerrottavaa..:D Pakko heti ekana sanoo että IHANAA, täällä näkyy PUTOUS!!!  Meinattiin jo tänään ihan romahtaa kun tuli komplikaatioita katsomon sivuilla, mutta kuitenkin sit lopulta nähtiin putous. :D Meillä toimii katsomossa ainoastaan putous, joten se riittäköön meille! Ois ne salkkaritkin voinut katsoa...

Eilinen päivä oli taas niin päin sitä ihteensä meillä molemmilla. Tarhalla pennut repi Roosalta varmaan puolet hiuksista päästä, kädet naarmuja täynnä, vettä tuli lähes koko päivä + kova tuuli ja lopuksi päästään sitten meidän kauppareissuun..!
Lähdettiin siis illasta käymään kaupassa, Lidlissä. Vettä alkoi tulla illasta melkolailla ja tuuli oli ihan hirveetä. No oltiin kierrelty ja keräilty ostoksia jonkin aikaa kun yhtäkkiä sähköt katkes ja koko kauppa pimeni (vesimyräkän takia). Me tyhmänä jo luultiin, että tuliko nyt "valomerkki", että kauppa menee kiinni...Tou. Mutta sitpä jonkinlaiset hajut tilanteesta tuli kun siellä alkoi jonkinsortin hälytykset soimaan. :D Voitte vaan kuvitella miten vaikeaa oli löytää tavaroita siellä, kun me kaksi ei sitä portugalia edelleenkään ymmärretä ja piti vähän hakuammunnalla lappaa tavaroita koriin ja vielä pimeässä... Voooi luoja! :D Siellä me sitten kassan edessä törötettiin ja kaikki puhu Portugalia ja yrittivät kai meillekkin selittää tilannetta, mutta turhaan. Meille molemmille tuli pienen pientä hämmennystä ilmaan. Koko kaupan ovet ei auenneet, joten ei tiedetty millon sieltä pääsee edes ulos.. Kyllä teki mieli avata jonkinsortin holiputeli. Ja sehän olis mennyt Lidlin piikkiin!
Pimmeetä on!
No, jonkin aikaa me siellä seisoskeltiin, kunnes valot palautu ja kassatkin alko pelittämään. Roosa kävi nostamassa rahaa automaatista (täällä automaatit kauppojen sisällä) ja Tiina lappas tavaroita kassalle. Ja meinaspa vielä tämänkin episodin jälkeen saksalaisketju varastaa Tiinan pankkikortin!
Ostosten jälkeen Tiina ajatteli käydä nostamassa rahaa, automaatti otti kortin ja sen jälkeen automaatti ei reagoinut mihinkään, painoi sitten mistä vaan, niin ei mitään.. Tovin jälkeen myyjiä tuli paikalle ja onnistuttiin saamaan Tiinan kortti ulos automaatista. Sitpä juoksujalkaa ulos koko hiton kaupasta. Seuraavaksi edessä oli pyöräily takaisi majoitukseen siinä myräkässä. Tuuli oli sen sorttista, että sai melkein pelätä, milloin puut kaatuu päälle, voi jestas mä sanon! Mutta hah, Selvittiinpäs vaan. :D Näin "kovat" on meijän koettelemukset täällä.... No, onpahan jälkeenpäin ainakin muisteltavaa Portugalin reissusta ja meijän tempauksista. :D
Tiinan koettelemukset ne vain jatkui. Tiina ihan tosissaan luuli ostaneensa vesimelonin, mutta toisin kävi... :--D Tämä kuitenkin menkööt sähkökatkoksen piikkiin.
Koko tälle viikolle on luvattu vesisadetta ja kovaa tuulta, joten saa nähä mitä vielä käy.. Majoituksen emäntäkin sanoi, että ei edes muista millon viimeksi täällä olisi ollut näin sateista ja tuulista näin pitkään putkeen. :\ Lisäksi ihmetteli sitä miten kylmää Suomessa voi olla, sanoi kuolevansa varmaankin jos Suomeen menisi talvella. :D

Semmosta tällä kertaa, palaillaan! :)

                                                                        Tiina & Roosa
2 kommenttia:

 1. Heippa!

  Löysin tähän teidän blogiin tuolta fb:n sekarotuiset kunniaan -ryhmästä, pitää alkaa tarkkailemaan teidän vaihtotarinoitanne! :) Kuulostaa aivan unelmahommalta, ulkomailla koiraystäviä auttamassa. Hyvää vaihtoa teille!

  Minun ja kahden koirani blogi löytyy osoitteesta http://koeruuvet.blogspot.com, jos haluatte vilkaista!

  VastaaPoista
 2. Moii!

  Voi kun kiva, jää toki lukemaan! :) Kiitos, tykätään kyllä valtavasti työskennellä täällä!!

  Todella kiva tuo sinun blogisi, pitänee sitä alkaa seuraamaan! :)

  VastaaPoista