maanantai 24. helmikuuta 2014

Sunday tourists

Helloo!

Juu, tosiaan eilen käytiin ihan opastetulla pienimuotoisella turistikiertueella Sesimbrassa. Meidät haki Biancan vapaaehtoinen majoitukselta 12 jälkeen. "Oppaamme" ovat kotoisin Saksasta ja Amerikasta, joten heidän englanti oli hyvää ja kommunikointi sujui hyvin.

Heti ensimmäisenä mentiin Pegados Dinossauros nimiseen paikkaan. Pegados dinossauruksella siis voi nähdä dinosauruksen jälkiä painautuneena kiveen.
Jotenkin kuulostaa niin epätodelliselta, että ne painaumat kivessä voi olla dinosauruksilta peräisin, mutta olihan meidän uskottava se kun tutkimuksestakin oli kolme isoa kylttiä täynnä tekstia ja kuvia. Lisäksi paikka on kuulemma melkoinen turistikohde.. Tuskin täyttä humpuukkia kaikki menisivät katsomaan. :D Mutta tiedä sitten..Jokatapauksessa liitokaudesta nykyaikaan. :D Mentiin siis seuraavaksi Sesimbran Capo Espichel nimiseen paikkaan. Capo Espichel sijaitsee Sesimbran kärjessä ja se on korkealla kallion päällä. Atlantiksen valtameri ympäröi kalliota. Sieltä voi myös nähdä Lissaboniin asti (noin. 40km).

Capo Espichelin keskellä on vanha iso katolilainen kirkko, jota ympäröi muurit jotka sisältävät monet kymmenet huoneet. Capo Espichelin huoneiden ovet on muurattu kiinni, sillä kodittomat alkoivat asettua sinne.
Sanotaan, että Capossa on aikaisemmin nähty kuolleiden hahmoja ja merihirviöitä nousevan merestä ja sillä siitä tulikin yksi Portugalin tunnetuimmista paikoista. Mutta kuten sanottu, nää on huhuja..:D

Capolla on iso parkkisalue ja siellä on myös pieni kahvila pöytineen. Kirkon läheisyydessä oli myös yksi "huone" jätetty auki ja siellä oli pieni myymälä. Myymälässä oli erilaisia hienoja simpukoita myynnissä. Simpukoista tehtyjä koruja, lamppuja, tuulikelloja, peilejä, rasioita jne. Myymälässä oli myös myynnissä erilaisia koristekiviä ja fossiileja merestä. Niin ja täytettyjä pallokaloja....
Meillä ei tietenkään ollut käteistä mukana, joten ostokset jäi kokonaan pois. :\ Pitää kyllä käydä uudestaan siellä vielä ennenkun lähdetään Suomeen takaisin.

Maisemat oli Capo Espichella aivan sanomattoman kauniit. Suositellaan jokaiselle, joka matkustelee Portugalissa! :)

Capon jälkeen haettiin vapaaehtoisen aviomies heidän kotoaan ja samalla saatiinkin ihastella Sesimbran maaseutua ja heidän kotiaan. Suunnitelmissa oli siis mennä yhdessä syömään. Päätettiin yhdessä, että mennään pizzoille. Ja voi että oli hyvää ja täyttävää!

Ruoan jälkeen kierreltiin Sesimbran kaupunkia. Tää oltais ehkä voitu jättää väliin. Ei muuten mutta tää kaupunki ja sen tiet menee kokoajan ylös ja alas ja me oltiin vasta syöty. Lisäksi tän maan ajotavat ja liikennenopeus eivät ehkä auttaneet asiaa..:D

Kaupunki kiertueen jälkeen käytiin Sesimbran suosituimmilla neljällä eri rannalla ja keräiltiin mitäs muutakaan kuin SIMPUKOITA!

Takasin tultiin vasta myöhään illasta, sillä me yllätysyllätys unohdettiin avaimet ja jäätiin tän ihanan pariskunnan riesaksi siksi aikaa kun majoituksen järjestäjä pystyi tulla avaamaan meille oven. Jotenkin oltiin odotettukkin tuota millon avaimet unohtuu kämpille. :D

Mutta yks upea päivä taas takana!! Kuvasia loppuun, niin tekin pääsette vähän Sesimbran makuun. ;)

   

                                                                                      - Roosa & Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti