tiistai 11. maaliskuuta 2014

Oceanário de LisboaOláá!


Kuten viime postauksessa kerrottiin, niin käytiin viime viikolla Lissabonissa taas seikkailemassa. Ja joo, ihan kirjaimellisesti seikkailemassa....
Päämääränä meillä siis oli Lissabonin merimaailma!

Torstai aamuna lähdettiin Anan kyydillä ensin juna-asemalle ja siitä jatkettiin metroilla. Voi luoja, että niillä metroasemillakin on paljon krääsä kauppoja! Ei oltais maltettu lähteä asemilta koko merimaailmaan, kun jäätiin ostelemaan kaikenlaista.. :D

No, mutta kun päästiin metroasemalta ulos, niin sillon se suunnistus vasta alkoi.. Meille kerrottiin, että merimaailma on ihan metroaseman lähellä kävelymatkan päässä.
Nojoo, kävelymatkan päässä kyllä, mutta ei nyt niin "lähellä". Aika h*lvetin monen mutkan takana..
Onneks tajuttiin ajoissa kysyä neuvoa (katusiivoajalta, joka meidän yllätykseksi puhui englantia), sillä me käveltiin aivan väärään suuntaan ja ties kuinka kauan oltais kävelty jos ei suuntaa olis kysytty. :D
Merimaailman sijaitsi Oreossa meren rannalla. Käveltiin kauniin ison puiston ohitse, joka päätyi meren rannalle tehtyyn kävelykatuun.

Merimaailmassa oli vaikka mitä! Paljon erilaisia kaloja, mutta ennenkaikkea me odotettiin näkevämme ne pingviinit!! Ne muutes oli ihan ällösöpöjä :D Haaai kalat ja muut isot ja pienet fisut oli myös tosi hienoja.

Merimaailman jälkeen mentiin Oreon isoon ostoskeskukseen, jossa on kauppoja noin parisataa. Siellä menikin sitten hyvin loppupäivä, kunnes meidän piti lähteä takaisin sompaileen metroilla juna-asemalle.

On kyllä pakko sanoa, että merimaailmassa oli todella vaikea saada hyviä kuvia, sillä salavalo oli kielletty ja merimaailman sisällä oli pimeää. Ainoat valot siellä taisi tulla akvaarioista.. Lisäksi kaikki kohteet oli liikkuvia. Ihan ärsyttää miten huonoja kuvia tuli..!

Mutta kyllä nää kuvat kertonee ehkä jotenkin millanen meidän päivä oli ja mitä kaikkea nähtiin, so.. :)


Ready to go at eight o'clock
Rex:kin törmättiin!
No eihän myö tiietä mikä tuolla oikealla oleva rakennus puiden takana oli, mutta varmaan jokin tärkeä, sillä hirmusen monen maan liput noissa tangoissa roikkui. Suomenkin!
Läpinäkyvä "silta", minkä alla kalat ja konnaset uiskenteli!Ihhaa, ekat ratsupoliisit pongattu! :D

Puolivälistä..

Niin muutes huomenna meinattiin tehdä Our day- postaus! :)

Tchau!

                                                                                   - Roosa & Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti