maanantai 27. tammikuuta 2014

Our first days in Portugal !!

Helloooy! 

Luvassa tooodella pitkä postaus, sillä me fiksut ei millään keretty kirjoitella eilen saati lauantaina, joten nyt kirjotetaan näistä muutamasta ekasta päivästä täällä Sesimbrassa. Kumpikaan ei siis ikinä olla blogia kirjoitettu, joten olkaa armollisia, yritetään parhaamme.. :D 

Periaatteessa matkamme alkoi siis jo alkuviikosta, kun matkustettiin omiin kotipaikkakunnillemme. Roosa lähti Lievestuoreelle kotiin keskiviikkona, jonne koirat sitten jäi hoitoon. Pakkaaminen tietysti piti jättää viimeselle illalle ja siinähän meinas p***e revetä. Koittaapa ite pakata 7 viikon tavarat, ei oo helppoo ei! :D 


Jerrykin valmiina lähtöön!25.1 Lauantaina meillä siis lähti lento Helsinki-vantaan lentokentältä kohti Portugali, Lissabonin kentälle. Sitä ennen kuitenkin kerittiin maakuntamatkustella pitkin Suomea. Tiinalla lähti aamulla 8.05 juna Ylivieskasta ja Roosalla noin kymmeneltä Lievestuoreelta.Samaan junaan päädyttiin abauttiarallaa 12 aikaan tampereella. Tainno Roosa se joutui tampereella rullaamaan vajaa 20kg painavan laukun kanssa tunneleista toiseen.. Onneks suomessa on niin paljon avuliaita miehiä..!
NO, jokatapauksessa me puuskutettiin junalla tikkurilaan, josta oli sitten bussikyyditys lentokentälle. Voi hyväluoja, miten me siellä tikkurilassakin pyörittiin. Ei meinattu löytää niistä vajaasta kymmenestä pysäkistä sitä omaa bussia, vaikka ainoastaan yhdellä pysäkillä oli varmaan 50 muuta matkalaukkutyyppiä, mut anyhauu viimein me löydettiin oma bussi! Bussi tuli niin täyteen, että puolet joutu seisomaan lentokentälle saakka. 

Terminaalihoito alkakoon!! Herranjestas että me maalaiset oltiin hukassa. :D
Päästiin siis lentokentälle ja siellähän se suunnistus vasta alkoi. Meillä ei ollut hajuakaan mihin terminaaliin edes mennään, mutta reipas Roosapa meni ja kysäs, oltiin menty väärään terminaaliin joten sitten alkoi suunnitus sinne omaan eli ykköseen. Terminaalissa varmaan vartin ajan mietittiin kuinka saadaan omat liput kouraan, mutta viimein sekin onnistui. Sitten alkoi se jonotus tiskille. Roosalla meinas ihan verkkarit revetä, kun sai pelätä mahtuuko sen hehtaarilaukku edes ruumaan (niisson pirun tarkat mitat!!!), mutta mahtupa kuiteskin ja jäi ylimäärästä. Tiskiltä suunnistettiin ykkösterminaalin yläkertaa turvatarkastukseen "riisuutumaan", ja läpipä mentiin että hujahti. 
Tarkastuksen jälkeen meillä oli aikaa vajaa parituntia ennenkun lento lähtee, joten mentiin syömään jottaain.
Kana-avokado patonkiaaa ja tiina..
Ja ihan ryöstöhintaan (patonki ja juoma makso kympin!!)
 Lunchin jäläkeen myö suunnattiin  ostamaan vähän soomalaisia tuliaisia Portugaliin, salmiakkia ja lakritsaa sekä tietysti omat mussutussuklaat lennolle. :D Pikku karkkishoppailun jälkeen mentiin odottamaan omalle lähtöportille, josko lentsikan ovet meille aukeis. Noin kello 17 reikäreikä ne hienostoemännät alkoi lastaamaan ihmisiä lentokoneeseen. Meijän lipuissa luki, että jonkun olis kuulunut tulla istumaan meijän väliin, mutta eipä siihen ketään tullut, ei varmaan uskaltanut joten päästiin istumaan sit vierekkäin. Voi sitä riemun tunnetta kun sisäistettiin asia, että NYT me lähetään kohti Lissäbonia. Ylipäätään me oltiin vaan onnellisia, että oltiin selvitty koneeseen asti. 
Vuhuu we made it!
Pilvilinnoilla yläilmoissa
Tiina jännitti hirveesti lentokoneen nousua, mutta ei se ollut kuulemma paha ollenkaan. Molemmat kerettiin jonkin aikaa nukkua koneessa kun tumma hulio tuli herättämään ja tarjoomaan vähän "lämmintä" ateriaa. Ainoa lämmin osa siinä oli joku kasvis-äklö-mössölaatikko, sit pieni perunasalaatti poxi, pämpylää, suolakeksiä ja omenakakkua pieni pala. 
jamii
Aterian jälkeen taidettiin taas nukkua..? :D Jossain vaiheessa lentoa Roosa avas silmät ja katto ikkunasta, niin kappas siellähän näky valoja MAASTA ja hirvee hehkutus että nyt ollaan portugalissa, vaikka todellisuudessa lennettiin espanjan yli vasta silloin.. tou. Lisää siis unta kuulaan. Kumpikaan ei saatu edellisenä pe-la yönä hyvin unta kun jännitti, joten koneessa oli hyvä kiriä kiinni. 
Portugalissa oltiin SUOMEN aikaa noin puol kymppi, mut kellopa olikin Portugalissa vasta puol kasi. KAKS tuntia siis jälessä. Lento kesti siis vajaa 6 tuntia.
Kun oltiin laskeuduttu piti ekana mennä hakemaan laukut, jotka ruumassa oli hihnalta. Sen jälkeen facecheck vessaan ja lähimmälle exit kyltille. Lentokentän aulassa meitä oli vastassa eläinsuojan työntekijä, joka vei meidät sitten majoitukseen. Kyllä vaan heti erotuttiin Portugalissa joukosta, katseita tuli joka puolelta..:D Tiina vielä blondiparka! Muttaaa, sitpä päästiin majotukseen asettumaan ja meille esiteltiin taloa ja sen käytäntöjä, jonka jälkeen meitä käytettiin kaupassa ruokaostoksilla. Täällä on muutes monet kaupat auki 11 asti. 

Ruokakauppa se vasta olikin... huhhuh! Molemmat hamuttiin maitoo heti ekana, mutta sitä ei löytynyt mistään kunnolla?! No, ei ihmekkään. Täällä nimittäin juodaan "lämmintä" maitoa. Eli maitoa ei pidetä kylmässä ollenkaan vaan se on hyllyssä lämpimässä, AINA. Säilöntäainetta taitaa niissä olla pirusti, koska ne säilyy lämpimässä yli puolvuotta?!! Kuitenkin lopulta meidän majoituksen järjestäjä selitti, että heillä on myynnissä myös "fresh milkkiä", joka on kylmässä ja kuulemma on paljon kalliimpaa. Freshmilk 1l makso 0,70€, ja se maistu lähes samalta kun suomalainen rasvaton maito. 
Kaupassa oli myös liha-ja kalatiski ja härreguud mitä kaloja siellä oli!!! punasia-sinisiä-isoja-pieniä ja vielä isompia.. Siellä oli myös vielä eläviä jotain isoja rapuja ja mustekalaa.  Ne ravut heilutti vielä niitten raajoja. :o Majoituksen emäntä lupas joku ilta tehdä meille mustekalaa, jotta "saadaan" maistaa sitä..:D

Illasta majoituksen järjestäjät kutsui meidät syömään heidän kanssaan. Tarjolla oli katkarapuja ja olutta (<3). Se syömäpuoli vaaan kun ei handlannu niinkun piti, meijän pitänee vielä vähän harjotella sitä katkaravun kuorimista, vai mikskä sitä sanotaankaan.. :D Nukkumaan päästiin joskun 12 aikaan (suomessa 2 yöllä).

Sunnuntaina oli siis KAI tarkotus käydä enemmänkin kiertelemässä Sesimbrassa opastetusti, mutta se jäi pelkästään koiratarhaan. :D Lähdettiin joskun puolenpäivän aikaan Anan kanssa Biancaan, jossa sitten käytiin yleisiä sääntöjä tarhasta lävitse ja Ana kertoi meille joistakin "erikoistapaus" koirista. Ana oli lähdossä tarhalta, mutta me yli-innokkaina haluttiin jäädä sinne auttamaan ja tutustumaan eläimiin. Käytettiin monia koiria lenkillä ja ihailtiin samalla maisemia!
Kiivettiin koirien kanss vähän korkeemmalle :)
Kavverii

Päästiin vapaaehtosten kyydillä tarhalta majotukseen takasin ja lähettiin käymään kaupassa. LIDLISSÄ AAH! Jotain tuttua edes. Ostettiin sitä perusmättöö ja pitihän meijän lonkun matkajuomiks ostaa. Kaikissa kaupoissa on muutes kaiken vahvusia holeja myynnissä ja voin sanoo että melko pilkkahintaan. Vodka 5e?? Viinit 2e?? 6 isoa olutta 3e?? Että mitä. Kelpaahan se! :D 

Maanantaina olikin sitten eka työpäivä edessä! Ana oli piirtänyt meille kartan, että miten päästään pyörillä perille Biancaan. Sanotaanko niin vaikka, että täällä kaikki on satakertaa mutkikkaampaa kun suomessa. Kaikki talot näyttää lähes samalta ja katuja riittäis vaikka loputtomiin asti, joten VARSINKIN MEIDÄN on helppo eksyä tänne.. :D Samalla kun pyöräiltiin töihin ihasteltiin kaikkien taloja ja pihoja. Tosi monessa pihassa kasvaa puissa mandariineja, appelsiineja ja sitruunoita! Kaikki talot on tiilestä tehtyjä ja niiden ympärillä on yleensä tosi korkeet aidat, joka estää näköyhteyden taloon. Pyöräily työpaikalle hieman pelotti, sillä liikenne on täällä ihan jotain crazya, aivan erilaista kun suomessa. Tosi nopeet vauhit ja sekavat ajoväylät. Jopa mummot ja papat huruttelee menemään "taajamissa" vähintään 80 nopeutta. :D 
Kun viimein päästiin koiratarhalle me alettiin heti hommiin --> keräämään koirankakkaa. Kuvitelkaahan, vajaan 300 koiran..::) mutta sepä ei meitä haitannu, paijattiin siinä samalla koiria. :D
Loppupäivä me sitten tutustuttiin lisää koiriin. Lenkkeiltiin oikeastaan koko päivä ja sosiaalistettiin koiranpentuja. Molemmat löydettiin moniamonia "ehdokkaita" kotiin, mutta niistä lisää myöhemmin.:D Kuvat ehkä kertoo enemmän, joten...
Tarha takasivulta
Kuuro Salsa tyttö!Kaik sammaan kassaan!
Vapaana oleskelua.


Toinen mahd. suomeen tulossa.. ;)

Roosan alle vuosikas uusi honey!

Komeus!
Siihenpäs loppu! Iso kumarrus niille, ketkä jaksoi lukea. :) Palaillaan lähipäivinä tuas!
                  
                                                         - Roosa & Tiina 11 kommenttia:

 1. Hyvä ensimmäine postaus!
  Tsemppiä sinne! :)

  VastaaPoista
 2. Laita siitä teidän "majapaikasta" ja muutenkin siitä ympäristöstä kuvia! :) voin vaan kuvitella miten te maalaiset ootte sielä ihmeissänne!! :D Tsemppiä sinne ja ottakaa nyt kaikki ilo irti! ;) Ja korttia tänne tulemaan sitten!!

  t. Ronja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo laitetaan, kunhan tässä lähipäivinä kerkeää lähtee huudeille kuvailemaan. :) Varmasti otetaan, myö naaatitaan tää 7 viikkoa!
   Laitan, kunhan nenä osottaa postiin, ei vielä oo ainakaan näkyny..:D

   Poista
 3. Aivan huippu! Hyvä tytöt! Jatkakaa kirjottamista samaan malliin;) Pitäkee hauskaa:)) ja tuokeeha mullekkii joku söötti pentu;)

  -Reetta:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thankss Reetta! Pidetäänpidetään. :) Kaikki pennut on jo varattu. :(

   Poista
 4. Kivalta näyttää! :) Ottakaahan ilo irti lämpösestä ja oppikaa paljon uutta ja erilaista (suunnistuksen lisäks tietenkin). Ja paljon paljon enemmän kuvia jotta saa jonkilaisen käsityksen tarhasta ja majapaikasta!
  -iida & aada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otetaan! :) Pitänee tehdä erikseen vaikka tarha ja majotus postaus. :)
   Haleja sinne molemmille!
   ps. kortti tullee kun ensiks suunnistan postiin...

   Poista
 5. mahtavaa tytöt ! tosi hyvä ensimmäiseks postaukseks (; video postauskin vois olla jees :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miks toi kello näyttää 14.37 vaik se on oikeest 0.38 :o

   Poista
  2. Kitoos! :) Tarhalta voitais tehdäkkin videopostaus joku päivä kun keretään, onhan tässä aikaa. :P Kellosta en tiiä :D Portugalissa ainakin on eriaika kun suomessa.

   Poista